Skip to main content
search

Drugi “Beogradski dijalozi”: ovoga puta razgovaramo o održivom razvoju!

Beogradski Dijalozi

Drugi “Beogradski dijalozi”: ovoga puta razgovaramo o održivom razvoju!

May 28, 2015 06:00 pm | May 28, 2015 08:00 pm

Skupština grada Beograda, svečana sala u prizemlju
Belgrade, Serbia

Skupština grada Beograda, Dragoslava Jovanovića, Belgrade

Nakon uspešnog pokretanja ove inicijative u februaru, drugi po redu Beogradski dijalozi će biti održani 28. maja 2015. u Skupštini grada Beograda.

“Beogradske dijaloge” organizuje Forum Srbija Nemačka, u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost, a uz podršku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Cilj inicijative je jačanje opredeljenja Srbije da nastavi putem ka članstvu u EU, kao i dodatno jačanje kapaciteta za sprovođenje dubinskih reformi na ovom putu. Forma za postizanje ovih ciljeva koju “Beogradski dijalozi” promovišu se sastoji iz otvorenog dijaloga između donosilaca odluka i stručnjaka iz Nemačke i drugih država članica EU sa jedne, i Srbije sa druge strane.

Drugi “Beogradski dijalozi” će obeležiti 15-tu godišnjicu bilateralne saradnje između Srbije i Nemačke u oblasti održivog razvoja u Srbiji, a ovom prilikom će biti pokrenuta i inicijativa za održivi razvoj i zapošljavanje kao unapređenje dalje saradnje između Srbije i Nemačke.

Skupu će se ovom prilikom uvodnim obraćanjima obratiti Predsednik Vlade Republike Srbije, g. Aleksandar Vučić i dr Gerd Miler, nemački savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj.

Prateća panel diskusija, u kojoj će učešće uzeti predstavnici privrede i stipendisti Fondacije dr Zoran Đinđić, usredsrediće se na izazove u kontekstu održivog ekonomskog razvoja, povećanja zapošljavanja, inovacija i osnaživanja mladih u Srbiji.

Close Menu