Skip to main content
search

Imajući u vidu koliko su važni izazovi koje donosi pandemija COVID-19 i posledice koje će ostaviti na Zapadni Balkan, na njegove društvene strukture, često teške odnose između država i entiteta, kao i razne geopolitičke uticaje, želeli bismo da se pozabavimo pitanjima i procesima od suštinskog značaja za regionalnu saradnju. Jedno od ovih pitanja je regionalna ekonomska saradnja i integracija.

Stoga organizujemo 90-minutni panel sa sledećom strukturom:

Od regionalnog ekonomskog područja do (zaista) zajedničkog regionalnog tržišta

Uvodne reči:

Damon Vilson, izvršni potpredsednik Atlantskog saveta
Sonja Licht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost

Govornici:

Tanja Miščević, zamenica generalnog sekretara, Savet za regionalnu saradnju
Jim O’Brajen, potpredsednik, Albright Stonebridge Group, Vašington D.C.
Matej Zakonjšek, direktor, Transportna zajednica

Moderator:

Džon Jovanović, izvršni menadžer, Joda Group

Sastojeći se od donosioca odluka i stručnjaka iz šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6), uključujući Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju, zajedno sa Evropskom unijom, Sjedinjenim Državama, Rusijom i Kinom – Balkanski dijalozi su osmišljeni da pomognu povećanju i produbljivanju razumevanja, istovremeno gradeći poverenje između predstavnika različitih geopolitičkih interesa koji su danas prisutni u regionu. Balkanski dijalozi su inicijativa Atlantskog saveta Sjedinjenih Država i Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Ovaj događaj podržavaju Ambasada Kraljevine Norveške i Balkanski fond za demokratiju (projekat Nemačkog maršal fonda Sjedinjenih Država.)

 

Close Menu