BFPE zajedno sa UN agencijama započeo rad na projektu Dijalog za budućnost

BFPE zajedno sa UN agencijama započeo rad na projektu Dijalog za budućnost

April 5, 2019 18:00 pm | April 6, 2019 20:00 pm

1970-01-01 00:00:00 1970-01-01 00:00:00 Europe/Belgrade BFPE zajedno sa UN agencijama započeo rad na projektu Dijalog za budućnost Link: https://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/dijalog-za-buducnost-pocetni-dogadjaj/ , Belgrade, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence [email protected] dijalog-za-buducnost-pocetni-dogadjaj

BFPE zajedno sa UN agencijama započeo rad na projektu Dijalog za budućnost

Beogradski fond za političku izuzetnost će zajedno sa UN agencijama, UNDP, UNICEF i UNESCO, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije a uz podršku UN fonda za izgradnju mira, do decembra 2020. godine raditi na sprovođenju regionalnog projekta Dijalog za budućnost, koji je usmeren na jačanje dijaloga i socijalne kohezije mladih u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Cilj projekta je da doprinese stvaranju uslova za razvoj odnosa i boljoj budućnosti regiona Zapadnog Balkana, otvara veći prostor za konsutruktivan dijalog između različitih zajednica, građana i lidera, i na taj način promovišu poverenje i poštovanje različitosti. Poseban fokus je stavljen na potrebe i važnosti uloge mladih kao neophodnog elementa za stabilan proces usmeren na budućnost saradnje u regionu.

BFPE će u okviru svoje početne aktivnosti zajedno za UN agencijama organizovati diskusiju koja će okupiti odabrane alumniste RAD akademije i mlade profesionalce, donosioce odluka, aktiviste i predstavnike civilnog sektora iz četiri države. Događaj će se održati 5. i 6. aprila u Beogradu. Učesnici događaja će nam pomoći svojim predlozima u daljem razvoju tema, ali i aktivnosti na projektu, kako bi cilj bio postignut na najefikasniji način. Sastanak je zamišljen kao vođena diskusija u formatu okruglog stola.