Treći nacionalni seminar 13. generacije polaznika Godišnjeg seminara BFPE

Valentina Đureta

13. јуна 2017

Treći nacionalni seminar 13. generacije polaznika Godišnjeg seminara BFPE

Treći i poslednji nacionalni seminar u okviru programa Godišnjeg seminara BFPE održaće se u Subotici, od 16-18. juna 2017. godine.

Godišnji seminar je glavni obrazovni program Beogradskog fonda za političku izuzetnost koji se realizuje u saradnji sa Savetom Evrope . Program je tako koncipiran da sledi osnovnu orijentaciju BFPE, a to je podrška procesu u kome pripadnici političkih elita proširuju znanja o evropskim vrednostima i institucijama, procesima evropskih i evro-atlantskih integracija i poštovanju osnovnih principa Saveta Evrope.

Polaznici trinaeste generacije biće u prilici da na trećem seminaru pod nazivom „Nova evropska bezbednosna agenda: stabilnost – bezbednost – regionalna saradnja” slušaju brojne stručnjake iz oblasti evropksih integracija, bezbednosti, spoljne politike i migracija.

Program trećeg seminara biće fokusiran na spoljna i bezbednosna pitanja, regionalnu saradnju, pitanje migracija i odvijaće se kroz interaktivna predavanja i radionice gde će polaznici između ostalog razgovarati o putu Srbije u Evropsku uniju, dijalogu između Beograda i Prištine, Bregzitu, izazovima spoljne i bezbednosne politike sa kojima se EU suočava, kao i o migracionim tokovima u regionu i šire.